Οδηγός Αγοράς Περσίδων

Venetian Blinds

Αλουμινίου – Ξύλου

Κατ’ αρχάς… πώς μετράμε

Όταν το παράθυρο έχει εσοχή:

Roller,Ρολοκουρτίνες,Ρόλερ Σκίασης,Στόρια,Περσίδες Αλουμινίου,Περσίδες Ξύλινες,Κάθετες Περσίδες,Κουρτινόξυλα

  1. Μετράμε όλο το πλάτος εντός της εσοχής και αφαιρούμε 1cm κενό από κάθε πλευρά, ή και παραπάνω αν υπάρχει λόγος (πχ. τρύπα για καλώδια).
  2. Μετράμε όλο το ύψος εντός της εσοχής και αφαιρούμε από τη κάτω μεριά 1-2cm.
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει κενό ανάμεσα στο πάνω μέρος του κουφώματος του παραθύρου και το πάνω μέρος της εσοχής, 15εκ τουλάχιστον, για να υπάρχεις χώρος να μαζεύονται οι περσίδες χωρίς να ενοχλούν την κίνηση του παραθύρου. Αν το παράθυρο καταλαμβάνει όλη την εσοχή, τότε δεν είναι εφικτό οι περσίδες να αναρτηθούν εντός της εσοχής (εκτός και αν το συγκεκριμένο παράθυρο δεν ανοίγει). Σε αυτή τη περίπτωση, μετράμε έξω από την εσοχή.

Αυτές είναι οι τελικές διαστάσεις που θα χρειαστούν για τη κατασκευή των κάθετων περσίδων.

Σε ένα απλό παράθυρο

Roller,Ρολοκουρτίνες,Ρόλερ Σκίασης,Στόρια,Περσίδες Αλουμινίου,Περσίδες Ξύλινες,Κάθετες Περσίδες,Κουρτινόξυλα

  1. Στο πλάτος του παραθύρου, προσθέτουμε 10-15cm σε κάθε πλευρά για να έχουμε πάντα επαρκή επικάλυψη.
  2. Στο ύψος του παραθύρου, προσθέτουμε 10-15cm στο πάνω μέρος του, για να μαζεύονται οι περσίδες ΧΩΡΙΣ να ενοχλούν τη κίνηση του παραθύρου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να είστε σίγουροι πως στο επιθυμητό ύψος, δεν υπάρχουν οτιδήποτε εντοιχισμένα καλώδια.
  3. Στο κάτω μέρος του παραθύρου -πρακτικά- προσθέτουμε όσο θέλουμε. Συνήθως αυτό κυμαίνεται στα 10-15cm. Αν φυσικά υπάρχει κάποιο εμπόδιο (πχ. καλοριφέρ), πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας.
 
Μπαλκονόπορτες

Για τις μπαλκονόπορτες ισχύουν τα ίδια με το απλό παράθυρο, με μία διαφορά:

Από το συνολικό ύψος, δηλαδή το ύψος μπαλκονόπορτας συν 10-15cm στο πάνω μέρος για τα στηρίγματα, αφαιρούμε 1-2cm από το κάτω μέρος, για να μην ακουμπάνε οι περσίδες στο πάτωμα.

 

Για τις Ξύλινες Περσίδες

Για να μετρήσετε το σωστό ύψος ανάρτησης πάνω από το παράθυρο σας, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα. Να έχετε πάντα υπόψιν πως όταν οι περσίδες είναι συσπειρωμένες στο επάνω μέρος του παραθύρου, χρειάζεται να υπάρχει αρκετό κενό που να επιτρέπει το μάζεμα τους, χωρίς να ενοχλούν την κίνηση του παραθύρου.

Ύψος Περσίδας (cm)

50

100

150

200

250

300

Ύψος Συσπείρωσης με Κορδόνι (cm)

11

15

20

23,5

27,5

31,5

Ύψος Συσπείρωσης με Τιράντα (cm)

12

17,5

22,5

27

32

37

Shopping Cart