Μονόχρωμες Ρολοκουρτίνες ή Στόρια

Για ποιο λόγω να επιλέξω μονόχρωμες ρολοκουρτίνες αντί εμπριμέ ή γραμμωτές, ή παιδικές;

Η διαφορά που έχει το απλό χρώμα με ένα σχέδιο που καταλαμβάνει κάποιο χώρο στον τοίχο στηρίζεται σε δύο κύριους παράγοντες.

Πρώτον! Η επίδραση που θα έχει στο χώρο.

Μια μονόχρωμη ρολοκουρτίνα (roller blinds) συνήθως θα χρησιμοποιηθεί σε απλό χώρο που δεν φιλοξενεί ένα εκατομμύριο διακοσμητικά “μπιχλιμπίδια”, πίνακες, πολυέλεους κλπ. και ο λόγος είναι ότι ένας χώρος που δεν έχει πολλά σημεία εστίασης για το ανθρώπινο μάτι και ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα που θα διακόψει τη χρωματική αρμονία του χώρου -όχι δημιουργούντας μια απλή αντίθεση- αλλά συστήνοντας στο χώρο σχέδια ή γραμμές που δεν έχουν αντίκρυσμα σε κάποιο άλλο στοιχείο του δωματίου.

Ένα δωμάτιο “ντυμένο” σε μια συγκεκριμένη απόχρωση (ας πάρουμε για παράδειγμα το μπεζ), στο οποίο θα βρούμε ένα λευκό, μπεζ, ή καφέ καναπέ, ένα ξύλινο τραπέζι βαμμένο με ένα απλό βερνίκι, μπεζ χαλί, laminate πάτωμα σε κάποια αντίστοιχη απόχρωση και ένα ή παραπάνω μονόχρωμα… καφέ διακοσμητικά βάζα. Τότε! είναι απόλυτα ανούσιο να “σπάσουμε” αυτήν την αρμονία του χώρου με μια εμπριμέ ρολοκουρτίνα ή ρολοκουρτίνα με ψηφιακή εκτύπωση, γιατί αυτό θα διαταράξει την αρμονία. Θα δημιουργήσει ένα σημείο εστίασης (focal point) το οποίο δεν είναι το ζητούμε για ένα τέτοιο δωμάτιο. Αν υπήρχε ένα τέτοιο ζητούμενο, τότε ένα αντικείμενο στο χώρο, όπως πχ. ένα κατακόκκινο βάζο, θα εξυπηρετούσε με το παραπάνω.

Οι επιλογές μας λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση, είναι δύο: Μονόχρωμη ρολοκουρτίνα που ακολουθεί την γενική απόχρωση του χώρου ή μονόχρωμη ρολοκουρτίνα σε πιο σκοτεινούς ή πιο φωτεινούς (ανάλογα με την περίσταση) τόνους, της ίδιας γενικής απόχρωσης, με αυτούς του δωματίου.

Παράδειγμα: σε ένα μπεζ δωμάτιο, μπορούμε να αναρτήσουμε -για την πρώτη περίπτωση- μια μπεζ, λευκή ρολοκουρτίνα που απλά θα αφομοιωθεί στον υπόλοιπο χώρο, ή μια καφέ, σκούρα καφέ, ακόμα και ανθρακί ρολοκουρτίνα που ακολουθεί το ίδιο χρωματικό φάσμα, αλλά σε βαθύτερο τόνο. Έτσι, χωρίς να δημιουργήσουμε κανένα σημείο εστίασης, άρα, χωρίς να διαταράξουμε τη χρωματική αρμονία, δώσαμε μια καλαίσθητη -και οικονομική- πινελιά στο χώρο.

Εκτός και αν η περίπτωση είναι αρκετά συγκεκριμένη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξουμε εμπριμέ ρολοκουρτίνες για ένα απλό μονόχρωμο χώρο.

Shopping Cart